Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Népszavazási eufória, az önmag
  2008-03-12 07:59:32, szerda
 
  Népszavazási eufória, az önmagába visszabukó kormány és az XXX-szel áthúzott demokrácia


2008.03.11.

Ezzel bizonyára nem vagyok egyedül, de én sem szívesen írok arról, ami nyilvánvaló. Pláne nem ünneprontóként. De szerényen bekopogva mindenki ajtaján tisztelettel megkérdem, minek tetszenek ily nagyon örülni, amiről én lemaradtam?
Leírták már előttem többen is, de leírom én is: nem az számít, hogy igazam legyen, sőt, kívánom, hogy bárcsak ne lenne igazam, s csak arról legyen szó, hogy valamit félreértek vagy nem olvastam el minden ide vonatkozó hírt. Legyen a most örömmámorban úszóknak igazuk, és kívánom teljes szívemből, hogy legyen valódi okuk, okunk ekkora boldogságra. Hisz minden egyes szó, amit a mai napig leírtam ezeken az oldalakon, azért volt eddig is, hogy egy nap az igazi örömben is osztozzak majd mindazokkal, akikkel ma még (mindig) nem tudok együtt örülni.

Olvasom az általam oly nagyra tartott és becsült nemzeti íróink eufórikus ujjongását a Fidesz ,,választási győzelmeiről", és olvasok mindenütt a csúfosan megbukott Gyurcsány-kormányról, nemcsak hazai de külhoni lapokban is. Már megint elfog a kétség, ami oly sokszor az utóbbi időkben: valójában ugyanazon országról beszélgetünk? Nem értem, miféle választási győzelmeket aratott Orbán? Milyen választásokon? Volt Fidesz-hívőként én is próbálom átérezni és megosztani mindenkivel ezt az édes nagy eufóriát a magyar nép és a Fidesz közös népszavazási ,,győzelméről", de számomra valami nem stimmel. Miért jelenti ez a népszavazás a Fidesz választási győzelmét? Lehet, hogy csak én láttam rosszul, de legutóbb, mikor utánanéztem, a már régóta megbukott, illetve a még mindig bukott MSZP-SZDSZ kormány még mindig ott ült a helyén. Olvasván a híreket az Európai Unióról és a robogtatott lisszaboni folyamatról, hozzáteszem, hogy jövő ilyenkorra az Unió, így Magyarország elnöke szerintem NEM a most fényes ,,győzelmeket" arató Orbán lesz, sőt valószínűleg a sokszorosan megbukott Gyurcsány sem (bár lehetséges, hogy ő lesz az első kinevezett biztosunk). Sokkal valószínűbb, hogy új elnökünk Tony Blair, Sarkozy, Barroso, esetleg az ír miniszterelnök lesz, akit éppen most udvarol körül Sarkozy az első uniós elnökségi poszt kecsegtető ajánlatával, hogy ezzel az Unió előtt álló utolsó demokratikus kétségeket is eloszlassa és ,,a nem bízunk semmit a demokrácia véletlenjeire" elvén előre bebiztosítsa a végső eurofóriát, azaz Írország népszavazási ratifikálásnak kimenetelét a Lisszaboni Szerződésről (=EU Alkotmány).

De térjünk vissza a horizonton várakozó eurofóriáról a magyarországi népszavazási eufóriára. Szóval azt olvasom már megint, hogy a Gyurcsány-kormány megbukott. IGEN, MEGBUKOTT! Próbálom átérezni az újdonság erejét és az eufória ízét, de nem megy. Javítsanak ki, ha tévedek, de nem ezt olvassuk és írjuk 2006 ősze óta mindannyian? Most idézzem itt újra mindazokat, akik már eddig elmondták előttünk, hogy MEGBUKOTT A KORMÁNY, és hogy a népnek joga van elkergetni? IGEN, TUDJUK! Nem ezt mondták mindannyian már 2006 őszén is? Mondták? Dehogyis mondták, üvöltötték minden torkon át!
Nem ezért akarta a Fidesz által ,,csőcseléknek" lehordott radikális nemzeti tábor is elkergetni a megbukott kormányt már 2006 őszén is, és nem ezért akarták beállítani a szabad és igazmondó sajtó állapotát az MTV székházának elfoglalásával? Nem ezt a bukott kormányt akarta Orbán, és vele együtt az egész hatalmas ellenzéki udvartartás, már 2006 őszén is elkergetni és nem ugyanezen megbukott kormány elkergetése céljából hívta a tömegeket az utcára? Vagy valamit félreértettem volna?

Hallottam már több forrásból is, hogy a jó és hosszú házasság záloga a rossz és rövid memória. Ezek szerint a magyar társadalom házasságra lépett a magyarországi pártokkal és kellő rövidre nyíratta a memóriáját, hogy jóra és hosszúra sikeredjen ez a nász. Jó nekik. De az én memóriám még elég tűrhetően működik, ezért erős a gyanúm, hogy már megint velem van a baj. Mert én még ezekre a kormánybukási időkre is emlékezem: 2006 őszén jött Orbán Viktor a két napos ultimátumával elkergetni a megbukott kormányt, az utcára csalta a kormánybuktató nagy tömegeket majd magára hagyta őket, hogy a kellően alacsony számra lezsugorodó kormányelkergetőket a kormány könnyűszerrel hazakergethesse. Akkor a Fidesz kormánybuktatásti terveit hirtelen felváltotta a Fidesz népszavazás ötlete, valószínűleg az uniós nagyfőnökei javaslatára, húzta elő ezt a gondolatot, már akkor amikor még fel sem ocsúdtunk a megbukott kormány véres rendőrakciói sokkja alól. (Ugyanis Orbán eme pálfordulása éppen azután történt, amikor visszatért Brüsszelből, ahonnan gyurcsány-buktatási uniós támogatás helyett kapott egy jókora pofont és gyurcsány-támogatási ukászt.) Mégis, miért és mikor vált kormányelkergetési metódussá a kormány elkergetése helyett kitalált népszavazósdi?

Majd jöttek további kormánybukások, a kormánybuktató helyhatósági választások a Fidesz mindent elsöprő eufórikus győzelmével, jött a kormánybuktató kordonbontás, és jött mégegy néhány ezernyi kormánybukás, melyek alatt már szinte immunissá váltunk arra a tényre, hogy van egy megbukott kormányunk. Jött egy sokszorosan megbukott kormány által végbevitt reformoknak nevezett országpusztítás és -rablás minden téren és minden szinten. Jöttek ezek kegyetlenül egyre másra: bezárt vasutak, bezárt kórházak, bezárt iskolák, elbocsátott orvosok, piaci árak töredékén külföldi érdekeltségbe átjátszott vállalatok, épületek, földek, bagóért eladott hazai (makói) gázmezők hogy csillagászati árakon kelljen ezeket idegen országoktól beszerezni, eladott magyar földek és minden természeti kincsek, eladott magyar munkalehetőségek ázsiai cégek számára, hogy az elejét vegyük a végtelen sornak. Jöttek újabb elfojtott nemzeti ünnepek, majd jött a fő feketeleves, az általános sztrájkok ellenére elfogadott államkassza-kirabló egészégbiztosítás privatizáló reform. És jött Magyarország nemzetállami szuverenitásának feladása, hogy mindezekkel az eleve bukottan induló kormány beváltsa azt, amit az őszödi bukásakor ígért. Meglett mind, amiért az eleve bukott országgyűlés egyáltalán felvállalta ezt a sok megbukást: hogy Magyarországot nemzetközi jog szerint is az európai nagyhatalmak ölébe buktathassa.

Már akkor is és azóta is ez a kormány oly sok szempont szerint megbukott, hogy ember legyen a talpán, aki a kormány megbukásának minden stációját nyomon tudja követni. De azért a prioritásokat helyesen kell látnunk, mert még a végén addig bukik ez a kormány, hogy visszabuktatja magát egy ,,legitim"-féle státuszba. Mert én bizony nem vagyok kicsinyes és nem aprózom el a Gyurcsány-féle rendszer eredendő és hatalmas megbukását holmi vizitdíjon, kórházi napidíjon és tandíjon. Nem ismerem el, hogy eme díjak visszavonása azt jelentené, hogy Gyurcsány - bár személyesen megbukott - és ez a rendszer felbukott volna a ,,polgári demokrácia" legitimitásába. Ezen a ponton most csak annak lehet örülni, hogy eme három extra adófajtát, az amúgy is csillagászati szinten megadóztatott szerencsétlen magyar társadalom átmenetileg megússza, amíg a nép pénzén ingyen vacsorázó illegitim és diktatórikus állam ,,ígérete" szerint ki nem találja annak pontos módját, hogy mégiscsak behajthassa az így elmaradt uzsonna-pénzét.

A kormány, ugyanis - hátha valaki azóta elfeledte - nem a mostani népszavazáson bukott meg, hanem már két évvel ezelőtt, amikor meghamisított országadatokkal és egyéb közvélemény-manipulációval kicsikarta választási győzelmét és megalakított egy illegitim kormányt, egy olyat, ami már azelőtt sem csinált semmit, csak hazudott reggel, délben meg este. Ez az elévülhetetlen egyetlen valódi kormány-megbukási pont az, amely ponton nemcsak a kormány bukott meg, hanem az egész illegitim módon megalakult országgyűlés, és lám, mégis a helyén maradt. Az emlékezet-frissítés kedvéért arról, amit hosszú tanulmányokban is kielemeztünk már: a demokrácia politikai rendszere definíció szerint összeférhetetlen azzal a ténnyel, hogy a választásokat a pártok elcsalják a népakaratot megtévesztő és közadathamisító kampányokkal. Emlékezzünk, a Gyurcsány-féle kormány minden kellékével ellátott rendszert definíció szerint diktatúrának hívják: ,,a modern diktátorok általában erőszakot vagy csalást alkalmaznak a hatalom megszerzésére, miután hatalmukat megfélemlítéssel, erőszakkal, az egyéni szabadságjogok eltiprásával, és a tömegmédiák feletti ellenőrzéssel tartják fenn." (Encyclopedia Britannica).
Ezzel szemben egyetlen olyan demokrácia-definíció sem létezik, amely szerint egy demokratikus ország irányítói az alkotmány megszegésével és a népakarat manipulálásával ragadják el a hatalmat és egy ilyen hatalmat népképviseletnek nevezzenek. És a tény tény marad, ha elfelejtjük is: a meghamisított népakarat nem egyenlő a valódi népakarattal. Az alkotmányt és a népszuverenitást erőszakkal megdöntő országgyűlés nem állíthatja helyre a demokrácia látszatát sem azzal, hogy egy népszavazás eredménye után visszavon három intézkedést, amit már eleve illegitim népképviseleti státuszában hozott meg.

Most már annyi jogunk van elkergetni ezt a bukott kormányt és a bukott országgyűlést magát, hogy ez a temérdek jog kezdi kifárasztani az embert. Mert mire való az ember joga, ha nem tudja érvényesíteni? A már meglévő jogokhoz adódó minden egyes újabb bukottkormányelkergetési jog így csak feszítőbbé teszi azt a jogtalan helyzetet, hogy a bukott és jogtalan kormány, a bukott országgyűléssel együtt, még mindig a helyén van. Most már arra kell vigyázzunk, hogy e túl sok bukás feletti örömünkben nehogy elfelejtsük, hogy a kormány már régóta megbukottan rendületlenü ül a helyén és e megbukott státuszban buktatja meg az egész országot.

Ezen a honlapon is felidéztük, de több helyen is a napokban láttam Orbán korábbi ígéretét arról, hogy egy sikeres szociális népszavazás után a népnek joga lesz elkergetni a megbukott kormányt. Na jó, akkor legyen. Ezért hát a tegnapi népszavazási győzelem óta lesem a híreket megszállottként, de sehol nem írja a sajtó, hogy a 9 millió IGEN miatt csúfosan megbukott kormány mikorra tervezi elkergettetni magát és mikor tervezi visszaadni megbízatását, hogy a győztes magyar nép a győztes Orbán Viktorral az élen végre elkezdje gyakorolni a három iksszel visszaszerzett néphatalmát. Nem írnak arról sem, hogy e 9 millió IGEN hatására a kormány mikorra tervezi újranyitni a bezárt és eladott iskolákat és kórházakat, mikor kezdi el újra működtetni a bezárt vasútvonalakat, mikor vonja vissza az egészségbiztosítási privatizációs refomját, hogy mikor adja vissza elrabolt földjeinket és erőforrásainkat, mikor készül lefegyverezni rendőreit és visszaadni a magyar nép alkotmányos jogát saját nemzeti ünnepét a vízágyúk és a jogtalan bebörtönzés réme nélkül megünnepelni. Sőt, legutóbb, ha nem csal a memóriám, még ott tartottunk, hogy a megbukott kormány már megint visszabukott önmagába és minden eddigi harci felkészültségét is felülmúlva készül a győztes nép által való elkergetés elleni fegyveres védekezésre. Na de akkor milyen módon és kinél váltható be a győztes Fidesz azon ígérete, hogy a sikeres népszavazás esetén a kormánynak távoznia kell és a nép győztessé lett? Ha pedig nem váltható be az ígéret, akkor mi célt szolgál? Van aki ezt becsülettel el tudja nekem magyarázni, hogy én is érezzem egy kicsit ezt az eufóriát?

Mert a működő memóriám egyre csak bolondját járatja velem. Rövidtávú emlékezetem szemein keresztül látom az egészségbiztosítást privatizáló és egyéb állami pénzeket privatizáló (=kifosztó) reformokat is, s lám ezek is még érvényben vannak. De emlékeztet nemcsak a közeli, de távolabbi múltra nézve is: a békés ünneplő tömeget többször is megtámadó kormányrendőrségre, a rendőri véres terrorra, a megkínzottakra, a gumilövedékekre, a kilőtt szemekre, az ártatlanul meghurcoltakra. Nézem a bezárt kórházak, iskolák hosszú sorának üres helyét, nézem a privatizált kórházakat - úgy tűnik a nagy népszavazási eufória közepette ezekről rajtam kívül mindenki elfeledkezett. Nézem ezt a választási csalásokkal és erőszakkal regnáló illegitim parlamentet, - hát még mindig egyben és a helyén, köszöni szépen. Nézem az illegitim parlamentet őrző fegyveres rendőr-rohamosztagot - az is.

Ezek szerint a magyar társadalom tényleg házasságra lépett a magyarországi pártokkal és kellő rövidre nyíratta a memóriáját, hogy jóra és hosszúra sikeredjen ez a nász.
Kezdem szégyelleni magam, amiért nekem nem megy ez a nász, a felejtés és a jókedv, ami másoknak ily könnyen sikerül, ezért hát ismételgetem magamban, mint a stréber tanuló, hogy milyen jó is ez nekünk, a győztes magyar népnek, és hála Orbánéknak, végre újabb jogunk adódott arra, hogy elkergessük ezt a megbukott kormányt. Újra győztünk! A magyar nép, teljesen győztes módon, 9 millió igenes iksszel elmondhatja újra, hogy joga van elkergetni a kormányt, és ez jó, nagyon jó. Nem baj az, hogy a kormány nem kergül el, de nekünk papírunk van arról, hogy el kellene kergüljön, és ez jó, nagyon jó. Nem baj, hogy a diktatúra főrendőre elődjét túlszárnyaló módon fenyegetőzik nemzeti ünnepünk előzeteseként, sebaj, fő, ha jól viseljük magunkat, esetleg békében együtt ünnepelhetünk, győztes népként a győztes Orbán Viktorral. Csak a hülyének kell ennél több egy magyar demokráciában.

Miközben buzgón agymosom magam és ismételgetem a fenti leckét, az igazság már megint betolul a fejembe, és már megint elővesz az ellentmondások magyaros melankóliája: ,,az alkotmányt és a népszuverenitást erőszakkal megdöntő országgyűlés nem állíthatja helyre a demokrácia látszatát se azzal, hogy egy népszavazás eredménye után visszavon három intézkedést, amit már eleve illegitim népképviseleti státuszában hozott meg."

Aztán végül, ha későn is, de jő a megvilágosodás pillanata....Nincs kapu, nem lehet bemenni, mondá anno a megvilágosodott Karinthy által megszólaltatott rossz tanuló. Nincs állami iskola, nincs állami kórház, nincs állami egészségügy, tehát azokba sem lehet bemenni, és ahová nem lehet bemenni, onnan díjakat sem lehet beszedni. A maradék, azaz a privatizált kórházak, a privatizált iskolák, meg a privatizált betegbiztosítók nem kérdezik meg az államot: ezek annyi díjat szednek be saját privát zsebükbe amennyit akarnak. A privatizált egészségügyi biztosítás miatt biztosítatlanul, így orvos nélkül maradók pedig egyébként sem fizetnek se vizitdíjat se kórházi díjat. Arról a bevételről, ami nincs, arról pedig az állam miért ne mondana le?

Azután hirtelen összáll a kép egésze is és e mesterkedés mögött felvillan a velejéig romlott politikai ,,morál" mögötti elvont filozófia. Eszembe jut Szájer József az Echo TV február végi műsorában feltörő eurofóriája Lisszaboni Szerződésről, nevezetesen arról, hogy milyen szerencsés is volt, hogy annak idején az EU alkotmányozó konvenciója betette az EU Alkotmányba az uniós zászlót meg a himnuszt, mert később, miután az európai jónép az EU Alkotmányt elutasította, ugyanezen alkotmány átírt változatából, (a Lisszaboni Szerződésből) ezeket a szimbólumokat ki lehetett venni, s emiatt az elutasított alkotmányt mégiscsak le lehetett nyeletni az egész föderációs egyesülést az engedetlen euro-néppel. Hát nem nagyszerű?

Pontosan ugyanez történik most is a népszavazási eufória körül! De ,,szerencsés" is, - mondhatjuk e szociális népszavazásra is-, hogy anno a kormány betette a népirtási pakliba a vizitdíjat, kórházi napidíjat meg a tandíjat, hát most szépen ki lehetett venni ezeket, hogy legyen minek örüljünk és le lehessen velünk nyeletni egy illegitim, népirtó és nemzetáruló országgyűlést! Sőt, ez a megtévesztési manőver (= ,,mégse vesszük el amit el akartunk venni") egyenesen az anyagi adakozás pszichés virtuális valóságát nyújtja!

Az össznépi eufóriából a roppant népszerű Fidesz mellett a roppant népszerű Sólyom László Köztársasági Elnökünk is kivette oroszlánrészét. Ő is afelett örvend, hogy a haláljogokra ítéltetett nép a sírja szélén még gyakorolta e három ikszes utolsó szóhoz való jogát. Egy emlékezetet frissítő hideg zuhannyal lehűtjük a magyar népet halálba döntő és eközben ujjongó Elnökünk eufóriáját is, aki már többszörösen is NEM-mel szavazott a magyar demokráciára, legalább három nagy vörös X-szel is áthúzva azt. Sólyom László volt az, aki hagyta, hogy egy eleve illegitim országgyűlés hivatalában maradjon (X), aki aláírta a magyar nép élethez való jogának eltörlését és az állami kassza kirablását az egészségbiztosítást privatizáló reform aláírásával (XX) és aki hagyta, hogy az országgyűlés a Lisszaboni Szerződés ratifikálásával 2007 december 17-én eltörölje a magyar nép saját szuverén országához való jogát is (XXX).

De megélhetési politikusaink számára nem az a lényeges, hogy meghalunk és ország nélkül maradunk, hanem az, hogy csendben, békében, szeretetben, sőt mi több, eufóriában tűrjük mindezt, nem?

Végül pedig döbbentem fejezem ki megrendülésem a napokban a nemzeti oldalakon is megjelenő írásokról a nemzeti radikális tábort és annak elképzeléseit illetően. Igenis létezik ez a tábor, pontos programja és potenciális vezetői is léteznek, de a parancsuralmi rendszer és a tömegmédia-dikatúra gondoskodik arról, hogy megakadályozza ezek kommunikációját a tömegek felé. Amennyiben a rendszerváltók az utcán tiltakoznak, e tiltakozásnak sem a kuka-borogatás a célja, hanem az egyetlen valamennyire felszínre is kerülő kommunikációként maga a tiltakozás, amely szintén az egyetlen, félig-meddig megmaradt diktatúra-elleni módszerük. Átmeneti sikertelenségük oka pedig egyszerűen az, hogy az MTI és a főbb televízó csatornák még nem az ő birtokukban vannak. Hisz Petőfiék is tudták, hogy a valóságra kitekintő ablak a médiák ablaka, és minden rendszerváltás valóságváltással kell kezdődjön. Ezért kezdték ők is azzal a forradalmat 1848 március 15-én, amivel 2006 hősei is, hogy elfoglalták a magyar sajtót...

A magyar nemzeti tábor azért nem gondolkodik és egységesül pártokban, mert a Szent Korona Rendje értelmében gondolkodik és mert a jelen párt-parancsuralmi rendszert akarja megdönteni, nem csupán annak kormányát és országgyűlését. Hogy a történelmi alkotmányos rend mint jövő elképzelése az EU alternatívájaként mennyire reális és mennyire erősödő trend nemzetközi szinten is, arra egy példa: a BBC honlapján a lisszaboni csatlakozási referendum brit parlamenti megtagadásának áttörő híre után publikált magán hozzászólásokban a brit választók egyre nagyobb többsége hördült fel azon, hogy képviselőik egy hazugságra alapozva becsapták és elárulták őket és a lisszaboni erőltetett menetben megfosztják őket nemzeti függetlenségüktől. Egyre nagyobb erőkkel követelik történelmi rendjük visszaállítását és követelik a parlamenti diktatúra távozását országuk éléről. Skócia közel áll ahhoz, hogy önmaga jogán kivívja a referendum lehetőségét az uniós csatlakozásról, ami akár Nagy-Britannia történelmi szakadásához is vezethet. Nemcsak ott, de Európa egyre több részén ugyanaz érződik, mint ami nálunk, az általános becsapottság és elkeseredés politikusaik manipulációi és árulásai miatt és teljes kiábrándulás az ún. ,,képviseleti demokrácia" rendszeréből.

Mert valóban, nemcsak a Gyurcsány kormány bukott meg, és nem tegnap, és nemcsak minálunk. Az a rendszer, amit ma ,,képvisleti demokráciának" nevezünk, megbukott örökre, mindenhol és visszavonhatatlanul. Ugyanis azok nagy többsége, akik ezt az elkorcsosult rendszert működtetik, mind a magyar mind a nemzetközi politikában, mindenek előtt megbuktatták a politikai tisztesség, integritás és erkölcs alapjait, amely nélkül pedig nem létezhet képviseleti bizalom és legitimitás. A betartott úri becsületszó, a morál és a kölcsönös bizalom képviselők és képviseltek közt - amíg ezek léteztek, illetve legalább ezek illúziója létezett - a valódi képviseleti demokrácia tartópillérei voltak, de ennek mindörökre vége az őszödi időszámítás beállta óta.

FÚSZ-NIM

Kapcsolódó:

,,FÚSZ-NIM: Ami kimaradt a Száj(er)-partiból: miért is jó nekünk az EU-féle diktatúra?"
http://www.fusz.hu/node/8094

,,BBC: A népszavazás Gyurcsány személyes vereségét hozta"
http://www.mno.hu/portal/547901

,,FÚSZ-NIM: A kordonok közé zárt ünnepi szeretet és két gyűlöletes törvény nyomában"
http://www.fusz.hu/node/8111

,,Gyurcsány egyszemélyes veresége"
http://www.fusz.hu/node/8124

,,Sólyom: A politikusoknak le kell vonni a következtetéseket"
http://www.fusz.hu/node/8114


http://fusz.hu/node/8127
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megfélemlítéssel, valóságváltással, kommunikációként, népképviseletnek, összeférhetetlen, népszuverenitást, munkalehetőségek, hozzászólásokban, szuverenitásának, erőforrásainkat, ratifikálásával, országadatokkal, országpusztítás, sikertelenségük, kommunikációját, visszaállítását, biztosítatlanul, megszállottként, megvilágosodott, gumilövedékekre, hazakergethesse, országgyűléssel, közadathamisító, megszólaltatott, manipulálásával, felkészültségét, betegbiztosítók, politikusoknak, visszaszerzett, meghurcoltakra, visszabuktatja, oroszlánrészét, szabadságjogok, népképviseleti, kormánybuktató, magyarországot, önmagába visszabukó, most örömmámorban, igazi örömben, csúfosan megbukott, utóbbi időkben, édes nagy, robogtatott lisszaboni, most fényes, sokszorosan megbukott, első kinevezett, első uniós, végső eurofóriát, horizonton várakozó, magyarországi népszavazási, újdonság erejét, eufória ízét, Volt Fidesz-hívőként, Európai Unióról, Tony Blair, Lisszaboni Szerződésről, MEGBUKOTT KORMÁNY, Orbán Viktor, Ugyanis Orbán, Encyclopedia Britannica, Orbán Viktorral, Szájer József, Echo TV, Lisszaboni Szerződésből, Sólyom László Köztársasági Elnökünk, Sólyom László, Lisszaboni Szerződés, Hisz Petőfiék, Szent Korona Rendje,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rögtön puha Mézes Krémes  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Április 23  Április 22. a Föld napja,  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Környezetvédelem  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  A végzet az  Facebookon kaptam  Különös!  A Gömb  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Muratáj  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Bella István: Zsoltár  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Életművészet  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  Az embernek a társa: hiányzik.  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Jó éjszakát  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Minden gyerek jó.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Naplemente  György napra  Pillangó  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz 
Bejegyzés Címkék
önmagába visszabukó, most örömmámorban, igazi örömben, csúfosan megbukott, utóbbi időkben, édes nagy, robogtatott lisszaboni, most fényes, sokszorosan megbukott, első kinevezett, első uniós, végső eurofóriát, horizonton várakozó, magyarországi népszavazási, újdonság erejét, eufória ízét, népnek joga, megbukott kormányt, bukott kormányt, egész hatalmas, magyar társadalom, magyarországi pártokkal, kormánybukási időkre, utcára csalta, kormánybuktató nagy, kellően alacsony, kormány könnyűszerrel, uniós nagyfőnökei, megbukott kormány, jókora pofont, kormány elkergetése, kormánybuktató helyhatósági, kormánybuktató kordonbontás, megbukott kormányunk, elejét vegyük, végtelen sornak, általános sztrájkok, eleve bukottan, őszödi bukásakor, eleve bukott, európai nagyhatalmak, kormány megbukásának, prioritásokat helyesen, végén addig, rendszer felbukott, ponton most, mostani népszavazáson, illegitim kormányt, elévülhetetlen egyetlen, kormány bukott, egész illegitim, helyén maradt, demokrácia politikai, pártok elcsalják, népakaratot megtévesztő, modern diktátorok, hatalom megszerzésére, egyéni szabadságjogok, tömegmédiák feletti, demokratikus ország, alkotmány megszegésével, népakarat manipulálásával, ilyen hatalmat, tény tény, meghamisított népakarat, valódi népakarattal, népszuverenitást erőszakkal, demokrácia látszatát, népszavazás eredménye, bukott országgyűlést, ember joga, jogtalan helyzetet, bukott országgyűléssel, egész országot, napokban láttam, sikeres szociális, tegnapi népszavazási, híreket megszállottként, győztes magyar, győztes Orbán, élen végre, három iksszel, kormány mikorra, bezárt vasútvonalakat, jogtalan bebörtönzés, győztes Fidesz, sikeres népszavazás, kormánynak távoznia, működő memóriám, békés ünneplő, rendőri véres, kilőtt szemekre, ártatlanul meghurcoltakra, bezárt kórházak, privatizált kórházakat, nagy népszavazási, választási csalásokkal, illegitim parlamentet, stréber tanuló, diktatúra főrendőre, hülyének kell, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.